In perioada 29-31.10 2024, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) si Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Mureș, prin intermediul Serviciului Control Oficial Siguranța Alimentelor, condus de sef serviciu dr Petruța Buta și coordonat de director adj dr Goga Lucian, au organizat intalnirea de lucru pe diverse tematici din domeniul sigurantei alimentelor de origine nonanimala.
La intalnire au participat, pe langa reprezentanti din cadrul ANSVSA -Directia Generala Siguranta Alimentelor, Directia Generala Control Oficial si Serviciul Control Oficial Siguranta Alimentelor Mures, inspectori din cadrul DSVSA Bistrita-Nasaud, DSVSA Harghita, DSVSA Covasna, DSVSA Brasov, DSVSA Salaj, DSVSA Maramures, DSVSA Satu Mare si DSVSA Valcea.
Printre temele de interes abordate, au fost aspecte legate de controlul oficial al utilizarii aditivilor alimentari la obtinerea produselor alimentare de origine nonanimala, controlul oficial privind verificarea prezentei acizilor grasi trans in produsele alimentare de origine nonanimala, masurile aplicate in cazul loturilor neconforme precum si practicile frauduloase in domeniul alimentelor de origine nonanimala.
In cadrul intalnirii au fost analizate documente relevante pe tematicile alese si au fost aduse clarificari si indrumari punctuale, in vederea abordarii unitare a legislatiei specifice in domeniul nonanimal.
De-asemenea, a fost organizata deplasarea la o unitate de fabricare a produselor zaharoase unde s-a realizat , cu titlu demonstrativ, un control oficial cu evidentierea aspectelor referitoare la utilizarea aditivilor alimentari.
Intalnirea de lucru a creat cadrul necesar pentru interactiunea specialistilor din diverse DSVSA-uri teritoriale cu specialistii ANSVSA, in vederea dezvoltarii unei abordari comune in domeniul sigurantei alimentelor de origine nonanimala.
DIRECTOR EXECUTIV,
NAGY PETER TAMAS